Újjávarázsoltuk az elsősök kisudvarát

2018. április 5-én, egy szép tavaszi napon az 1.b osztály tanulói és a szülők közül többen, Kati néni vezetésével rendbe tettük az elsősök által használt kisudvart.

Először kigazoltuk a területet, szemetet szedtünk, majd elkezdődött az udvar kicsinosítása. Fűszernövényeket ültettünk, ezekhez rajzos ismertető táblákat készítettek a gyerekek. A kőedényekbe varjúhájat ültettünk. Az 1.a osztály szülei kicserélték a homokozó homokját, és megoldották a homokozó lefedését is. A homokozó fölé árnyékoló került, amit az 1.b apukái szereltek fel.

Egy jó hangulatú délutánt töltöttünk el az udvar szebbé varázsolásával.2018 kisudvar 011

 

"70 maratonnal a Dunáért" - mi is részt vettünk!

Rákóczis diákok is együtt futottak Hidvégi-Üstös Pállal, aki 3000 km-es futása során a környezeti értékeink védelmére hívja fel a figyelmet.

2017 70 maratonnal a dunaert

TeSzedd! – túraútvonal takarításon voltunk

A reggeli esős idő ellenére a szombati túraútvonal takarításon a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium 1.b osztálya Kiss Kati tanító néni vezetésével 15 család apraja és nagyja vett részt, kiegészülve az Egres Úti Zenei óvodából egy családdal.

A Sztaravoda-forrástól Álló-rétig a sárga kereszttel jelzett túraútvonalon és visszafelé az erdei úton végül két nagy zsák szemetet szedtek össze a lelkes résztvevők. Felfelé menet az esőzéstől felázott ösvény igazi bátorságpróba volt kicsinek és nagynak egyaránt, de ez sem szegte kedvét senkinek.

A szemét keresése mellett párhuzamosan folyt a kincskeresés: találtunk vadalmát, vadkörtét, óriás kalapú őzláb gombát, kóstoltunk húsos somot, … és Álló-réten a kitartás jutalmaként virító őszi kikericsek vártak minket.

Köszönjük Mindenki lelkes részvételét! Jó volt együtt lenni a környezetükért tenni akaró, lelkes felnőttek és gyerekek csapatával.

TeSzedd!

 

Papírt gyűjtöttünk

Mi, a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tanárai is bekapcsolódtunk az ÖKO programba. Az év végi rendrakás keretén belül szelektív válogatást tettünk. A feleslegessé vált papírokat összegyűjtöttük, s elszállítottuk a „papírudvarba”. Így a következő tanévben megújulva ezeket ismét használhatjuk!

2017 Papírgyűjtés

Rákóczi nap (2017. 04. 12.)

Idén is jó alkalmat adott a Rákóczi nap arra, hogy egy kellemes napot töltsünk a szabadban. Az alsó és felső tagozatos diákok akadályversenyen mérhették össze tudásukat és ügyességüket, a gimisek pedig egy hosszú túrát tettek a Vasas-szakadékig a Kőhegyen keresztül.

Rákóczi nap 2017.

További képek az eseményről pdf >>

okoiskola logo 187

Ökoiskola információk