SzeVi

„Idén novemberben az iskolánkból tíz diák és két kísérő tanár az Erasmus program segítségével kijutott Írországba azon belül is a fővárosba Dublinba ahol egy hetet töltöttünk.
Nagyon izgalmas és tanulságos utunk volt ahol életre szóló emlékeket szereztünk.
Az első nap a sikeres landolás után mindannyian be rendezkedtünk a családokhoz akik be fogadtak minket arra a hétre, majd ezek után kicsit felfedeztük a várost.
Második napunkon el töltöttük első délelőttünket a Bábel akadémián ahol megismerkedtünk a tanárunkkal akivel ezután az összes délelőttöt ott töltöttünk tanultunk és készültünk a közös prezentációnkra amit egy ír lányiskolában a St.Mary’s Secondary schoolban adtunk elő.
A hét során felfedeztük a várost és több neves helyre és eljutottunk.
Voltunk a Criminal Courts of Justice vagyis a városi bíróságnál, ahol körbe vezettek minket az épületben és még egy tárgyalást is megnézhetünk.
A tanáraink szerveztek egy körutat A Trinity college kampuszára és könyvtárába és a Guiness múzeumban ami személy szerint a kedvencem volt az épület tetején levő Dublinre nyíló 360 °-os gyönyörű kilátás miatt.
Elmentünk a Nemzeti Galériába ahol egy olasz szármzású Erasmusos csoporttal együttműködve kellett feladatokat megoldanunk.
A Collins Barracks múzeumot is megnéztük amit idő szűkében nem tudtuk teljesen bejárni, de igy is nagyon élveztük.
Utolsó előtti napunkon megkóstoltuk az elmaradhatatlan ír fish and chipset utána pedig idegenvezető segítségével túráztunk egyet Howth félszigeten
. Másnap mindenki kicsit szomorúan vette tudomásul hogy véget ért a hét de örültünk hogy hazamehetünk ennyi szép élménnyel gazdagodva.” – Szentendre és Vidéke 2023. február 1.

 

szentendre.media.hu

Az írországi Dublinban járt 2022 novemberében a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tíz diákja és két kísérő tanára. Az egyhetes utazás az Erasmus+ program segítségével valósult meg.
A rákóczisokat helyi családoknál szállásolták el, majd egyből fel is fedezték kicsit a várost.
Második nap a Bábel Akadémiára látogattak, ahol megismerkedtek a tanárunkkal, akivel a további délelőttöket töltötték, készülve a közös prezentációra, amit később a St. Mary’s Secondary Schoolban adtak elő.
A hét során további városnézésre is jutott idő: jártak a Criminal Courts of Justice-nál, vagyis az Ír Legfelsőbb Bíróság épületében, ahol még egy tárgyalást is megnézhettek.
Ellátogattak a Trinity College (fotónkon) kampuszára és könyvtárába, a Guinness-múzeumba, a Nemzeti Galériába és a Collins Barracks Múzeumba is. Végül elutaztak a Howth-félszigetre. A diákok beszámolója szerint rengeteg szép élménnyel gazdagodva utaztak haza. -
szentendre.media.hu, 2023. január 17.

 

Tankerületi hírnök

„Rákóczis diákok Írországban 2022 novemberének közepén, iskolánkból, a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumból tíz diák és két kísérő tanár az Erasmus+ program segítségével kijutott Írországba, azon belül is a fővárosba, Dublinba, ahol egy hetet töltöttünk. Nagyon izgalmas és tanulságos utunk volt, ahol életre szóló emlékeket szereztünk. Az első nap a sikeres landolás után mindannyian berendezkedtünk a családokhoz, akik befogadtak minket arra a hétre, majd ezek után kicsit felfedeztük a várost. Második napunkon eltöltöttük első délelőttünket a Bábel Akadémián, ahol megismerkedtünk a tanárunkkal, akivel ezután az összes délelőttöt ott töltöttünk, tanultunk és készültünk a közös prezentációnkra, amit egy ír leányiskolában a St. Mary’s Secondary Schoolban adtunk elő. A hét során felfedeztük a várost és több neves helyre is eljutottunk. Voltunk a Criminal Courts of Justice-ban vagyis az Ír Legfelsőbb Bíróságnál, ahol körbevezettek minket az épületben és még egy tárgyalást is megnézhettünk. A tanáraink szerveztek egy körutat a Trinity College kampuszára és könyvtárába és a Guinness múzeumba, ami személy szerint a kedvencem volt az épület tetején levő, Dublinra nyíló 360 °-os gyönyörű kilátás miatt. Elmentünk a Nemzeti Galériába is, ahol egy Olaszországból érkezett, Erasmusos csoporttal együttműködve kellett feladatokat megoldanunk. A Collins Barracks Múzeumot is megnéztük, amit idő szűkében nem tudtuk teljesen bejárni, de igy is nagyon élveztük. Utolsó előtti napunkon megkóstoltuk az elmaradhatatlan ír fish & chipset, utána pedig idegenvezető segítségével túráztunk egyet Howth félszigeten. Másnap mindenki kicsit szomorúan vette tudomásul, hogy véget ért a hét, de örültünk, hogy ennyi szép élménnyel gazdagodva utazhattunk haza.”