Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

Tisztelt Szülők! Kedves Felvételiző Diákok!

Köszönjük, hogy megtiszteltek minket bizalmukkal és hozzánk adták be jelentkezésüket!

Különböző tagozatainkra a pontszámítás a következőképpen alakult a felvételi tájékoztatónk 1-es pontja szerint:

  1. A felvételi eredmények elbírálása

 

A felvételi kérelemről a tanulmányi eredmények, a központilag kiadott egységes, kompetenciaalapú feladatlapokkal megszervezett írásbeli vizsga és a szóbeli meghallgatás eredménye alapján döntünk a következő pontrendszer szerint:

Maximálisan elérhető pontszámok tagozatonként:

 

Tagozat

Tanulmányi pontok

Magyar központi írásbeli

Matematika központi írásbeli

Szóbeli

Összesen

általános tagozat (0001)

50 pont

75 pont

75 pont

nincs*

200 pont

emelt matematika (0002)

50 pont

50 pont

75 pont

25 pont**

200 pont

emelt angol
(0003)

50 pont

50 pont

75 pont

50 pont***

225 pont

 

Tanulmányi pontok, max. 50 pont

  • évfolyam év végén szerzett magyar irodalom, magyar nyelvtan, történelem, matematika, idegen nyelv, fizika, kémia, biológia, földrajz osztályzatok átlaga szorozva 5-tel (max. 25 pont)
  • évfolyam félévkor szerzett magyar irodalom, magyar nyelvtan, történelem, matematika, idegen nyelv, fizika, kémia, biológia, földrajz osztályzatok átlaga szorozva 5-tel (max. 25 pont)

*Általános tagozatra azok a tanulók, akik általános iskolai tanulmányaikat iskolánkban végezték és tanulmányi átlaguk a közismereti tantárgyakból (magyar irodalom, magyar nyelvtan, történelem, matematika, idegen nyelv, fizika, kémia, biológia, földrajz) a 7. év végén és 8. év félévkor legalább 4,3-es volt, Pedagógiai Programunk értelmében automatikusan felvételt nyernek.

**Emelt matematika tagozaton az a tanuló, aki a matematika központi írásbeli vizsgán legalább 35 pontot ér el, mentesül a szóbeli felvételi alól, megkapva a maximális 25 pontot.

***Emelt angol tagozaton az a tanuló, aki rendelkezik komplex B2 szintű nyelvvizsgával angolból, mentesül a szóbeli felvételi alól, megkapva a maximális 50 pontot.

A szóbeli felvételik után a kialakult ideiglenes rangsorokat a lentebbi litákban tudja megtekinteni:

Azok a tanulók, akik nem jelenteknek meg az adott tagozat szóbeli felvételijén elutasításra kerültek.

A magyar nyelv írásbeli felvételin a helyesírás alól felmentettek pontszámait arányosítottuk.

Amennyiben bármilyen észrevételük van az eredményekkel kapcsolatban kérem emailben jelezzék a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Szentendre, 2024. 03. 11.

Molnár Ildikó (igazgatóhelyettes)

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!

Örömmel fogadtuk gimnáziumunkba való jelentkezésüket!

A szóbeli vizsgára minden tanulót behívunk.

A szóbeli beosztást INNEN >> letölthetik, külön emailt nem küldünk.

Kérjük, a felvételiző a vizsga kezdete előtt 15 perccel hamarabb érkezzen meg az iskola épületébe és hozzon magával

- angol füzetet (angol szóbeli esetén) és matematika füzetet (matematika szóbeli esetén) továbbá,

- magyar irodalom vagy,

- nyelvtan vagy,

- történelem füzetet.

Azoknak a diákoknak, akiknek angolból B2-es szintű komplex nyelvvizsgájuk van, nem kell szóbelizniük az emelt szintű angol tagozatos osztályba. Ők megkapják a szóbelire adható maximális pontszámot.

Azok a tanulók, akik az emelt szintű matematika tagozatos osztályba jelentkeztek és a központi matematika írásbeli eredményük legalább 35 pontos lett, a matematika szóbeli alól mentesülnek, megkapva a szóbeli maximális pontszámát.

A szóbeli felvételi menetéről, a tételekről INNEN >> tájékozódhatnak.

Mivel iskolánkba nem érkezett még meg az összes jelentkezési lap, ezért elképzelhető, hogy valaki nem szerepel a szóbeli felvételi beosztáson. Az kérem jelezze a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Az ideiglenes felvételi jegyzéket – melyen csak a tanulói azonosítószámok vagy a jeligék szerepelnek - legkésőbb 2024. március 22-ig tesszük ki iskolánk honlapjára.

Az egyeztetett ( végleges) felvétellel kapcsolatos döntésről szóló értesítést legkésőbb
2024. április 26-ig hozzuk nyilvánosságra iskolánk honlapján.

Szentendre 2024. február 27.

Tisztelettel: Molnár Ildikó (igh.)

Gimnáziumi felvételivel kapcsolatos információk

A Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium felvételi tájékoztatója a 2024/2025-as tanévre pdf >>

 

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a 2024/2025. tanévre felvételt hirdető középfokú intézmények tanulmányi területeit és felvételi tájékoztatóit.

Az alábbi LINKEN elérhető a tájékoztató.

Kérem a Jelentkezési lapról a tájékoztatót figyelmesen olvassák el a fenti oldalon! Amennyiben módjuk és lehetőségük engedi, a Jelentkezési lapot online, az Ügyfélkapun keresztül nyújtsák be iskolánkba.

Jelentkezési lapot erre a linkre kattintva lehet ügyfélkapun keresztül kitölteni: Közfelvir - Elektronikus jelentkezési felület

 

Köszönettel, Molnár Ildikó (igh.)


Tájékoztató az írásbeli vizsgáról 2024

Az írásbeli vizsga lebonyolítása:

A központi írásbeli vizsga időpontja:

2024. január 20. 10:00 – 10:45 magyar nyelv (többletidő esetén 10:00 – 11:00)

                            11:00 – 11:45 matematika (többletidő esetén 11:15 – 12:15)

Kérjük, hogy az adminisztrációs teendők miatt a diákok érkezzenek meg legkésőbb 9:40-ig a vizsga helyszínére, az iskolát 9:00-kor nyitjuk ki. A terembeosztás a honlapunkon illetve az iskola bejáratánál lesz megtalálható.

A dolgozatokat kék vagy fekete (nem javítható) tollal kell megírni. Segédeszközként vonalzó, körző és szögmérő használható, számológép viszont nem, kivéve azoknak, akik erre jogosultak a szakértői véleményük alapján. Őket kérjük, hozzanak magukkal szöveg tárolására nem alkalmas számológépet! (Mobiltelefon nem használható! A vizsga ideje alatt a telefonokat kikapcsolt állapotban a táskákban kell tartani).

Kérjük, hogy a vizsgázók hozzanak magukkal személyazonosításra alkalmas igazolványt (személyi igazolványt, diákigazolványt vagy útlevelet)!

A kedves Szülőket arra kérjük, hogy a vizsga zavartalan lebonyolítása érdekében gyermeküket az iskola bejáratáig kísérjék el, és csak a vizsgák után találkozzanak személyesen újra!

 Központi írásbeli felvételi terembeosztás letölthető INNEN!

Azok a jelentkezők, akik a január 20-i vizsgán – igazoltan – önhibájukon kívül nem tudnak jelen lenni, 2024. január 30-án (kedden) a 14:00 – kor kezdődő pótfelvételi vizsgán vehetnek részt. Kérem, hogy ezt jelezzék a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

A kijavított dolgozatokat 2024. január 26 – án (péntek) 8:00 – 16:00 óráig lehet az iskola könyvtárában megtekinteni személyesen. A dolgozatokkal kapcsolatban írásbeli észrevételt 2024. január 29. (hétfő) 16:00-ig lehet benyújtani. A határidő jogvesztő.

Az értékelőlapokat 2024. január 26 – tól lehet átvenni az iskola titkárságán.

Minden felvételizőnek sok sikert kívánunk!

Szentendre, 2024. január 12.

Molnár Ildikó (igh.)

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A kijavított dolgozatokat 2024. január 26-án (pénteken) 8:00 - 16:00 között lehet megtekinteni az iskola könyvtárában személyesen, szülővel vagy (szabályos meghatalmazással) meghatalmazott útján. A kijavított dolgozatot le lehet fényképezni, fénymásolásra sajnos nincs lehetőség. 

A dolgozatokkal kapcsolatban írásbeli észrevételt a következő munkanap, azaz január 29-én (hétfőn) 16 óráig lehet benyújtani írásban.

Az értékelő lapokat január 26-tól (péntektől) lehet átvenni.

Az esetleges sorban állást elkerülendő a következő linken található táblázatba kérem, írják be magukat tájékoztató jelleggel, mikor szeretnék a felvételi dolgozatokat megtekinteni.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Le2xU8_2L9ivW4ZI75-LkM6fdDHBjnCXeqdlw-gJQvs/

Tisztelettel, Molnár Ildikó (igh.)