Általános Iskolai Beiratkozás

2022.április 21-én 8:00-17:00 és április 22-én 8:00-16:00 között személyes megjelenéssel a hirdetményben közzétett okmányok bemutatásával lehetséges.

 

Víz Világnapja

Készülve a Fenntarthatósági Témahétre a Víz Világnapja alkalmából meghirdetett fotó pályázatunkra beküldött legszebb képeket szeretnénk bemutatni, melyeket Rostás Rea (10.b) és Streicher Samu (9.b) készített.

Parasport-nap

2021 februárjában ismét megtartottuk az évi Magyar Parasport Napját a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban.

Ugyanúgy mint tavaly, idén is egy elméleti áttekintéssel kezdtük a Parasport napján a testnevelés órákat. Átvettük a történelmét, a sportágait, sportolóit, eredményeit és a lelki illetve testi jelentőségét ennek a napnak és a sport ezen területének.

A gyakorlati részben a tavalyi évhez képest növeltük a Parasportágak repertoárját.

Tollaslabda
Ebben az évben lépést tartva a Paraolimpia versenykiírásával a tollaslabdát úgy abszolváltuk, hogy az ülő röplabda szabályait kereszteztük a tollassal és így próbálták ki magukat a gyerekek ebben a nehezített helyzetben.

Csörgőlabda
A már megszokott és kedvelt csörgőlabdát nagy szeretettel és már kellő ismerettel játszották a tanulók. Továbbá a diákok házibajnokság szervezését kérték tőlünk testnevelőktől, amire a vírushelyzet végeztével mindenképpen megpróbálunk sort keríteni.

Úszás
Az iskola pozitív adottságai közé tartozik, hogy medencés sportra is van lehetőség, amit ezen a napon sikeresen kihasználtunk. A gyermekeknek olyan feladatokat kellett végrehajtaniuk amiben a különböző úszásnemekben egyes végtagjuk használata nélkül kellett a mozgássort kivitelezniük.

Ülőröplabda
A tanulók nem is gondolták, hogy mekkora kihívásokra számíthatnak a sport ezen területén. Mérkőzések közben és utólag realizálódott bennük, hogy ez nem egy egyszerű játék hiába végezhetik ülve a röplabda ezen formáját.

A gyerekek sok tapasztalattal és élménnyel gazdagodtak. Reményeink szerint jövőre még több sportágat kitudnak próbálni a diákok és adottak lesznek a lehetőségek a verseny szervezésére is.

Bartha Kristóf
Testnevelő tanár

loader

Határtalanul

Határtalanul

hu eu tamogassal

Budapesti Fesztivál Zenekar

Erasmus+

Okosan a pénzzel