Fontos időpontok!Gimnáziumi felvételivel kapcsolatos információk

Tisztelt Szülők, kedves diákok!

Több szülő fordult Hozzánk azzal a kéréssel, hogy módosítsuk gyermeke szóbeli vizsgájának időpontját. Mindenki kérésének eleget tettünk, az érintett szülőket tájékoztattuk. A módosított, végleges beosztást, az alábbi linkeken érhetik el.

Szóbeli meghallgatások beosztása - lista pdf >>
Szóbeli meghallgatások beosztása - terembeosztás pdf>>

Továbbá arra kérnénk Önöket, hogy a matematikából szóbeliző tanulók a vizsgaidőpontjuk előtt 20 perccel, a többiek 10 perccel érkezzenek meg az iskolába. Amint befejezték a szóbeli felelet, hagyják el az épületet a járványhelyzetre való tekintettel.

Mindenkinek sikeres vizsgát kívánunk!

 

Kérem, figyelmesen olvassák el a honlapunkon megtalálható tájékoztatót:

Előzetes információk a szóbeli felvételiről pdf >>

Ha bármilyen kérdésük, kérésük lenne emailen a molnar.ildiko@sziirfig.hu címen illetve telefonon a +36 26/785-193 számon jelezzék.

Tisztelettel:
Molnár Ildikó
gimn.intézményvezető helyettes

A Szentendrei II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium felvételi tájékoztatója a 2021/2022-es tanévre pdf >>

Lehetőség az iskola támogatásáraEgyütt az iskoláért!

Kedves Szülők!

Minden adózónak lehetősége van rendelkezni az általa befizetett adó 1%-ának felhasználásáról. A lehetséges kedvezményezettek körébe a RÁKÓCZI ALAPÍTVÁNY is beletartozik.

Köszönjük mindazoknak, akik elmúlt években is úgy rendelkeztek, hogy iskolánk alapítványát támogatják ily módon.

Ezúton is szeretnénk kérni, hogy a 2015. évi adójuk 1%-ának felajánlásával továbbra is segítsék a Rákóczi Alapítvány céljainak megvalósulását.

1 9 1 7 7 4 2 1 - 1 – 1 3
RÁKÓCZI ALAPÍTVÁNY

Az alapítvány támogatásával 2016-ban is  >>

Költő a 4.a-ban

Bacsadi Margaréta (4.a) első költői sikere: két verse is szerepel a költészet napja alkalmából szervezett program plakátján. A plakát a Parti Medve ajtaján megtekinthető, elolvasható.

Nagyon büszkék vagyunk rá!

Bacsadi Margaréta versei

Parasport-nap

2021 februárjában ismét megtartottuk az évi Magyar Parasport Napját a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban.

Ugyanúgy mint tavaly, idén is egy elméleti áttekintéssel kezdtük a Parasport napján a testnevelés órákat. Átvettük a történelmét, a sportágait, sportolóit, eredményeit és a lelki illetve testi jelentőségét ennek a napnak és a sport ezen területének.

A gyakorlati részben a tavalyi évhez képest növeltük a Parasportágak repertoárját.

Tollaslabda
Ebben az évben lépést tartva a Paraolimpia versenykiírásával a tollaslabdát úgy abszolváltuk, hogy az ülő röplabda szabályait kereszteztük a tollassal és így próbálták ki magukat a gyerekek ebben a nehezített helyzetben.

Csörgőlabda
A már megszokott és kedvelt csörgőlabdát nagy szeretettel és már kellő ismerettel játszották a tanulók. Továbbá a diákok házibajnokság szervezését kérték tőlünk testnevelőktől, amire a vírushelyzet végeztével mindenképpen megpróbálunk sort keríteni.

Úszás
Az iskola pozitív adottságai közé tartozik, hogy medencés sportra is van lehetőség, amit ezen a napon sikeresen kihasználtunk. A gyermekeknek olyan feladatokat kellett végrehajtaniuk amiben a különböző úszásnemekben egyes végtagjuk használata nélkül kellett a mozgássort kivitelezniük.

Ülőröplabda
A tanulók nem is gondolták, hogy mekkora kihívásokra számíthatnak a sport ezen területén. Mérkőzések közben és utólag realizálódott bennük, hogy ez nem egy egyszerű játék hiába végezhetik ülve a röplabda ezen formáját.

A gyerekek sok tapasztalattal és élménnyel gazdagodtak. Reményeink szerint jövőre még több sportágat kitudnak próbálni a diákok és adottak lesznek a lehetőségek a verseny szervezésére is.

Bartha Kristóf
Testnevelő tanár

loader

Határtalanul

Okosan a pénzzel